Det var en gång en investorängel

Denna berg -och dalbanan som jag har befunnit mig i, de senaste månaderna har varit som en resa från en helt annan värld. Det har varit lika många höga toppar som djupa dalar och ingen dag har varit den andra lik. Tillsätt sedan en stor portion ovisshet så har du receptet på vad en uppstartsfas som egenföretagare vill innebära. Massor växt men också många fall och det vill med stor sannolikhet fortsätta så.

 

 

Att finna den rätta lokalen till REN KOS har varit den största utmaningen. Att gå på visningar är egentligen väldigt kul och spännande. Vad sker dock när du har besökt och studerat i stort sett nästan varenda lediga företagslokal i Stavanger och ingenting känns bra? Har jag tagit mig vatten över huvudet? Varit alltför naiv, kräsen, kravstor, orealistisk, för optimistisk? Tankarna har gått på högvarv. Förnuftet har sagt en sak, magkänslan en annan. Jag bestämde mig för att jag måste följa magkänslan oavsett. Det har varit läskigt men det har känts mest riktigt för det är den som har fört mig hit.

 

 

Så vilka kriterier har jag haft när jag har letat efter den rätta lokalen? Bland det viktigaste har varit att den kan förmedla den rätta känslan av vardagsmagi, harmoni och sinnesro för det är det REN KOS ska stå för. Jag har jag gått från att se på små lokaler till stora, för att så gå tillbaka till något mindre igen. Plötsligt dyker det också upp en investorängel som vänder upp och ned på allt ytterligare.

 

 

Investorängeln har fått med sig att jag tänker starta för mig själv och att jag letar efter en lokal. Hon har funnit en specifik lokal som hon vill investera i såvida jag kan tänka mig att driva min verksamhet där. I det att jag kliver över tröskeln till denna byggnaden vet jag instinktivt att jag har funnit hemmet till REN KOS. Platsen har blivit nämnd vid ett tillfälle många månader tidigare, av den samma kvinnan, men jag avfärdade det sedan jag hade ställt in mig på en annan plats som jag var väldigt intresserad i. Så blir denna byggnaden nämnd igen och jag bestämmer mig för att i alla fall ge det en chans genom att gå och se på det. Den andra platsen blev det till min stora sorg nämligen ingenting av.

 

Då jag kommer in i detta huset möts jag av en plats där allt redan var tillrättalagt och inflyttningsklart för min typ av verksamhet. Är det verkligen möjligt? Det var också väldigt mycket större än vad jag hade vågat se för mig. Just som jag hade börjat att förlika mig med att jag nu kanske äntligen hade funnit den rätta lokalen,  så blir det plötsligt köpt av en annan spekulant. Lokalet blir ett minne blott. Fast något säger mig att jag ska vara i den lokalen oavsett. Jag bara vet det.

 

Hade det nämligen inte varit för denna ängeln som öppnade mitt sinne, så hade tanken på denna lokalen på just denna gatan aldrig slagit mig som en potensiell plats för REN KOS att etablera sig i. REN KOS har nämligen funnit sitt hem, i denna byggnaden. Ja, jag kommer att komma in där ändå. Det blir i en mindre skala, precis såsom jag från början hade sett det för mig.  Jag är överväldigad. Äntligen kan jag fysiskt börja att forma denna platsen för alla som vill uppleva och som sätter pris på vardagslyx.

 

 

I löpet av juni månad öppnar jag dörrarna och bakom dem kommer ni att möta mig och REN KOS som önskar att vara ditt guldkorn i vardagen. Platsen du söker upp för att unna dig och dina nära och käraste det lilla extra med gott samvete och där du förhoppningsvis glömmer både tid och rum för en stund.

 

 

REN KOS kommer att vara din lilla getaway i centrala Stavanger där du unnar dig behandlingar av högsta kvalitet och expertis. Här kan du köpa värdefull egentid, härliga behandlingar och ekologiska produkter för hela familien och badrummet. Målet är att få dig att känna dig avslappnad och som hemma, där du kan få vara dig själv, precis som i ditt eget hem. Jag ser väldigt mycket fram emot att ta emot er i en av Stavangers mest kula och växande gator. More to come!

 

Sara,